Mąka ryżowa
Charakterystyka:
Mąka ryżowa powstaje z ziaren ryżu, który poddaje się mieleniu. Stanowi alternatywę dla ogólnodostępnej mąki pszennej. Naturalnie nie posiada glutenu. Ma kolor biały, jest bardzo delikatna i lekkostrawna. Zawiera więcej cennych wartości odżywczych od mąki pszennej, dlatego osoby prowadzące zdrowy styl życia i dbające o linię powinny o niej pamiętać.
Zastosowanie:
-
do przygotowywania naleśników, ciast, bułek i pierogów
-
w kuchni azjatyckiej do zagęszczania sosów, przygotowywania sajgonek i chlebów chińskich
Składniki:
100% Mąka ryżowa
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Naturalna papierowa torebka z atestem PZH, dopuszczona do kontaktu z żywnością, zapewniająca świeżość produktu.
Jakość:
Firma posiada wdrożony system jakości GFSI.
Wszystkie surowce wykorzystywane do produkcji naszych wyrobów pochodza od certyfikowanych dostawców.
Wszystkie produkty posiadają aktualne badania labolatoryjne z akredytowanych jednostek (PCA).
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty zawierające: gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam.