Mąka gryczana
Charakterystyka:
Mąkę gryczaną białą wytwarza się poprzez zmielenie ziaren gryki. Nie zawiera glutenu, dlatego jest dobrą alternatywą w diecie dla osób uczulonych na gluten. Niski indeks glikemiczny mąki gryczanej poprawia kondycje osób osłabionych i chorych na cukrzycę. Mąka z gryki charakteryzuje się wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka roślinnego, dlatego z powodzeniem zastępuje białko zwierzęce w diecie wegan i wegetarian, a szczególnie ceniona jest przez osoby aktywne fizycznie.
Zastosowanie mąki gryczanej:
Mąkę gryczaną używa się właściwie wszędzie tam, gdzie używa się mąkę pszenną: ciasta, naleśniki, makarony. Wypieki uzyskane z mąki gryczanej białej charakteryzują się wyśmienitym smakiem i aromatem.
Skład:
100% mąka gryczana
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, w temperaturze do 25°C w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Naturalna papierowa torebka z atestem PZH dopuszczona do kontaktu z żywnością, gwarantuje świeżość produktu
Jakość:
Firma posiada wdrożony system jakości GFSI.
Wszystkie surowce wykorzystywane do produkcji naszych wyrobów pochodza od certyfikowanych dostawców.
Wszystkie produkty posiadają aktualne badania labolatoryjne z akredytowanych jednostek (PCA).
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty zawierające: gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam.
Chcesz poznać inne nasz mąki? Kliknij tutaj.