Kolendra 50g
Charakterystyka:
Kolendra jest bardzo aromatyczną przyprawą, rośnie zazwyczaj na trawiastych murawach. Aktualnie jej największymi producentami są Maroko oraz Indie. Kolendra ma specyficzny aromat, pasujący do kuchni orientalnej – dlatego często jest składnikiem mieszanek przyprawowych np. curry. Poza działaniem aromatyzującym, częste spożywanie kolendry może pomóc w obniżaniu ciśnienia krwi oraz złego cholesterolu.
Zastosowanie:
Kolendra znajduje swoje zastosowanie w kuchni, jej cytrusowo orzeźwiający aromat pasuje do wielu dań, nie tylko orientalnych. Idealnie pasuje do zup, sosów czy pieczonego mięsa, ponadto dzięki swojemu lekko słodkiemu smaku świetnie zgra się z różnego rodzaju sałatkami, gulaszami oraz bigosem.
Składniki:
100% Kolendra
Opakowanie:
Aluminiowa torebka z atestem PZH dopuszczona do kontaktu z żywnością.
Wysyłka:
Do wysyłki wykorzystujemy czyste kartony z odzysku.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, w temperaturze do 25°C w szczelnie zamkniętym opakowaniu.