Skrobia ziemniaczana
Charakterystyka
Skrobia ziemniaczana jest odżywcza, a przy tym praktycznie bezsmakowa. Mączka kartoflana ma wiele zastosowań kulinarnych. Kisiel ze skrobii ziemniaczanej służy do zagęszczania potraw półpłynnych. Mączka ziemniaczana dodawana jest do mieszanek piekarskich, ponieważ nie zawiera glutenu. Ceniona jest również w kosmetyce za swoją higroskopijność.
Zastosowanie:
– zagęszczacz do zup,
– dodatek do potraw
– dodatek do wypieków.
Opakowanie:
Papierowa torebka z atestem PZH dopuszczona do kontaktu z żywnością.
Wysyłka:
Do wysyłki wykorzystujemy czyste kartony z odzysku.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, w temperaturze do 25°C w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Jakość:
Firma posiada wdrożony system jakości GFSI.
Wszystkie surowce wykorzystywane do produkcji naszych wyrobów pochodza od certyfikowanych dostawców.
Wszystkie produkty posiadają aktualne badania labolatoryjne z akredytowanych jednostek (PCA).
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty zawierające: gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam.