Mąka z tapioki
Charakterystka:
Mąkę z tapioki pozyskuje się w wyniku zmielenia i wysuszenia bulw manioku, rośliny popularnej w Azji i Afryce, która pod względem odżywczym bliska jest naszym ziemniakom. Mąka z tapioki nie ma ani smaku, ani zapachu. Odznacza się białą barwą i pudrową konsystencją. Stanowi źródło lekkostrawnych węglowodanów i niewielkich ilości białka. Nie zawiera błonnika, dlatego też bez obaw mogą po nią sięgać osoby na diecie bezresztkowej. Jako produkt naturalnie bezglutenowy i hipoalergiczny polecana jest osobom unikającym glutenu lub zmagającym się z alergiami pokarmowymi.
Zastosowanie:
-
do wypieku chleba i bułek
-
alternatywa dla mąki ziemniaczanej przy zagęszczaniu zup i sosów, kisieli, przetworów i słodkich deserów
-
w połączeniu z innymi mąkami poprawi konsystencję i urozmaici smak naleśników i pierogów
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Naturalna papierowa torebka z atestem PZH, dopuszczona do kontaktu z żywnością, zapewniająca świeżość produktu.
Jakość:
Firma posiada wdrożony system jakości GFSI.
Wszystkie surowce wykorzystywane do produkcji naszych wyrobów pochodza od certyfikowanych dostawców.
Wszystkie produkty posiadają aktualne badania labolatoryjne z akredytowanych jednostek (PCA).
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty zawierające: gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam.