Mąka z Płaskurki
Charakterystyka:
Płaskurka to prastary gatunek pszenicy (starszy niż orkisz), Ta mąka ma ciemniejszy kolor, bowiem zawiera otręby. Właśnie dzięki temu jest bogata w błonnik oraz szereg witamin i składników mineralnych. Mąka z płaskurki jest bogatym źródłem antyoksydantów, wapnia i fosforu. Posiada niezwykły orzechowy zapach. Produkty z pszenicy płaskurki pomagają w leczeniu schorzeń skóry, błon śluzowych, jak też przy problemach z niestrawnością oraz z przemianą materii.
Zastosowanie:
-
do wypieku chleba
Składniki:
Mąka z płaskurki
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Naturalna papierowa torebka z atestem PZH, dopuszczona do kontaktu z żywnością, zapewniająca świeżość produktu.
Jakość:
Firma posiada wdrożony system jakości GFSI.
Wszystkie surowce wykorzystywane do produkcji naszych wyrobów pochodza od certyfikowanych dostawców.
Wszystkie produkty posiadają aktualne badania labolatoryjne z akredytowanych jednostek (PCA).
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty zawierające: gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam.