Charakterystyka:
Orzechy makadamia (macadamia) to idealne połączenie walorów smakowych z bogactwem wartości odżywczych. Ze wszystkich orzechów to właśnie te zawierają najwięcej nienasyconych kwasów tłuszczowych. Te odznaczające się delikatnym, maślanym smakiem orzechy mogą pomóc zapobiec chorobom cywilizacyjnym, takim jak cukrzyca czy choroby serca. Poza tym orzechy makadamia znalazły zastosowanie w kuchni, a pozyskiwany z nich olej – w kosmetyce.
Zastosowanie:
-
świetny przysmak
-
dodatek do deserów, jogurtów
Kraj pochodzenia:
Kenia
Skład:
100% orzechy makadamia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie:
Foliowa torebka z atestem PZH dopuszczona do kontaktu z żywnością.
Jakość:
Firma posiada wdrożony system jakości GFSI.
Wszystkie surowce wykorzystywane do produkcji naszych wyrobów pochodza od certyfikowanych dostawców.
Wszystkie produkty posiadają aktualne badania labolatoryjne z akredytowanych jednostek (PCA).
Chcesz poznać inne nasze orzechy? Kliknij tutaj.
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty zawierające: gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam.