Płatki Jaglane
Charakterystyka
Płatki jaglane to zbożowy produkt spożywczy, wytwarzany z rozgniecionych ziaren prosa. Nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest tolerowany przez osoby chorujące na celiakię i nietolerancje pokarmowe. Bogate sąw witaminy z grupy B i składniki mineralne, dzięki czemu pozytywnie wpływają na kondycję i zdrowie osób, które je jedzą. To bardzo dobre źródło energii, dlatego dietetycy zalecają, by wykorzystywać je przy przygotowywaniu śniadań i deserów. Sugerują ponadto, że płatki jaglane zawierają stosunkowo duże ilości kwasu krzemowego, będącego budulcem keratyny, a przez to doskonale wpływają na kondycję skóry, włosów oraz paznokci.
Zastosowanie
-
doskonale komponują się z jogurtem, mlekiem i owocami oraz sprawdzają jako składnik muesli. bezglutenowa panierka do smażenia mięs i ryb;
-
zagęstnik zup;
-
wyśmienity budyń lub puddingowe desery z owocami;
Kraj pochodzenia:
Polska
Skład
100% płatki jaglane
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie
Foliowa torebka z atestem PZH dopuszczona do kontaktu z żywnością
Opakowanie zbiorcze: 10 kg
Jakość:
Firma posiada wdrożony system jakości GFSI.
Wszystkie surowce wykorzystywane do produkcji naszych wyrobów pochodza od certyfikowanych dostawców.
Wszystkie produkty posiadają aktualne badania labolatoryjne z akredytowanych jednostek (PCA).
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty zawierające: gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam.